Vlakbij het park de Hoge Veluwe en het Kröller-Müller museum

Bezoek vooral het NATIONALE PARK DE HOGE VELUWE

Middenin het park De Hoge Veluwe ligt het Kröller-Müller Museum, een bezoek is werkelijk een belevenis. De ontdekkingstocht begint al bij de entree van het park.
Het is een aanrader om het museumbezoek te combineren met een bezichtiging van het Jachthuis Sint Hubertus, het bezoekerscentrum met het Museonder, een picknick, wandeling of fietstocht.

Het park beslaat 5.500 hectare bos, heidevelden, grasvlakten en zandverstuivingen en is het leefgebied van onder andere herten, moeflons en wilde zwijnen. Wandelend of op een gratis Witte Fiets kun je alle landschappen ontdekken, om vanzelf uit te komen bij het museum, de mooiste schatkamer die Nederland rijk is. De gratis witte fietsen (1.800 in totaal) staan bij de 3 ingangen van het park, bij het bezoekerscentrum en bij het museum. Uiteraard kun je ook op je eigen fiets komen.
In het bezoekerscentrum kom je meer te weten over natuur, landschap, wild, cultuur en de geschiedenis van De Hoge Veluwe.

Jachthuis Sint Hubertus is het voormalige buitenverblijf van het echtpaar Kröller-Müller. Dit ‘totaalkunstwerk’ van architect H.P. Berlage is een van de belangrijkste monumenten van ons land. Het Jachthuis is alleen toegankelijk met een rondleiding